Saturday, 19 September 2015

SERVICE CENTRE VS CUSTOMER SERVICE

Hi all...wish u all good day. Happy Saturday. Sori smlm xde tulis2 sebab demam daa...(alasan haha). Tp mmg betol smlm demam. Nk tgk MC? Haha...

Smlm pg masuk keje sbb ada byk keje nk kene prepare. Tp badan mmg saket kaw2 punye. Otot & tulang xyah cakap la sakit kene ekon lg. Fuh! Tu la ujian Allah kn. Byk sgt wat dosa Dia kasi ingt blek. So lepas daily progress meeting g la clinic dlm yard nk minx ubat. Jimat duit kikiki...pastu dptla MC utk ptg - mmg minta kat doc sbb mmg sakit badan xtahan. Esok (arini) nk keje lg so better rest dlu la. Thanx Dr. Nur. Cukup la nama tu je kn hihi...

WARNING : JANGAN MENYALAHGUNAKAN KE'POWER'AN SEORANG DOCTOR UTK DPT MC YER. TQ

So lps Jumaat mkn dlu pastu mkn ubat demam & skali dgn Ponstan. Xpela da lama xmkn ponstan kire ok la mkn sbb xtahan sakit otot tu. Nasib bukan denggi ek. Fuh! Minta simpang 44! Da mkn ubat tu terus berbungkus mcm hantu pocong. Peluh xyah ckp la...mcm jogging 3 round taman tasik layang-layang tu. Basah baju spender bagai haha...

Kul3 lebeh aku bgn & rase bdn da sihat sgt da. Sakit2 otot seme da ilang. Best sgt rase haha. So mandi & besiap2 nk kuar nk kasi settle pasal battery laptop kucinta tu. ASUS ckp ada warranty so aku nk g claim la. So dgn semangat baru lps demam aku pn g la ke Taman Molek. Punyala byk cabaran aritu jalan jem lak. Dari Pasir Gudang nk ke Taman Molek mayby dlm 15-20 km la lebeh kurang 15 minit perjalanan. Tp jem aku estimate 7km ada kot kat Hingway Pasir Gudang tu & takes about 1hour. Ni semua gara2 keprihatinan yg teramat sgt pengguna jln raya kat Malaysia ni. Ada sebijik kete eksiden je. Da kat tepi pn kete tu & mmg xhalang jln pn. Tau la kete Integra yg eksiden tp bakpe smpai jem terok. Ish..ish...ish...nasib badannnn.

Haa...ni yg aku nk komen ni. Aku mmg ada bad luck la dgn customer service. Aritu psl celcom kn? Ni psl ASUS lak. Ada ke patut dier suruh aku tinggal laptop semata mata nk tunggu battery tu sampai. Mmg x la kn. Byk keje lg nk buat. 7 ari lak tu. Aku tanya xkn la tukar battery pn lm sgt. Dgn selamber dier ckp sbb xtau battery baru tu compatible xdgn laptop. WTF! Opss...sori2. Cool Emir cool. Fuh! Bang! Jgn la ckp camtu bang oi. Nampak sgt kebodohan dlm jawapan tu. Biarkn je la menteri2 kasi jawapan bodo jgn la sampai menular di kalangan rakyat lak.

Da la aku jem sejam nk smpai sini ko senang2 ckp camtu je no other option. Dgn selebet aku blah je la.

Err...xpe ke panjang sikit aku bebel arini? Hehe...ada sikit lg ni...sikit je lg ni kikiki...

Okayla...sebenarnye da abes da marah tu. Xpe tu semalam punye marah. Arini da cool da. Haha...

Jgn lupe kite ada date mlm ni tau. Ada satu topic agak penting nk kasi info. Nk cari bahan jap lg. So jumpe mlm ni ek.

Bye all...see ya!

2 comments:

  1. kesimpulannya... boleh tukar tak bateri tu? ke syarat dia tetap kena surrender laptop baru boleh tukar bateri? hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xbole...tu yg aku hangin tu.
      Redho je la...huhuhu...pkai direct power je la

      Delete

 

LurveNerd Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template